Koppeling met SolarEdge omvormer

Vanaf nu kan je de productie van je zonne-installatie koppelen met je slimme meter account bij Energiemanager Online. Op die manier houd je perfect in de gaten of de zonnepanelen produceren wat ze moeten produceren èn zie je precies wat je aan elektriciteit in huis verbruikt.

Met de slimme meter koppeling geeft Energiemanager Online inzicht in de elektriciteit inkoop en teruglevering per kwartier. Tot nu toe kon je de productie van de zonnepanelen handmatig invoeren. Door nu ook de productie van de zonnepanelen per kwartier te combineren met de slimme meter gegevens, levert dat een stuk meer inzicht op. 

Ten eerste: Inzicht in de productie van de zonnepanelen. We berekenen op basis van de instraling precies wat de zonnepanelen zouden moeten produceren en vergelijken dat met de werkelijke produktie. Afwijkingen vallen daardoor snel op.Ten tweede: We berekenen per kwartier wat het energieverbruik in huis is. Door de inkoop, de teruglevering en de productie te combineren, berekenen we wat er aan elektriciteit in huis verbruikt wordt en vergelijken dat met de doelstelling.

Wat er voor nodig is: een account bij Energiemanager Online, gekoppeld aan je slimme meter en natuurlijk een zonne-installatie met SolarEdge omvormer. Binnenkort voegen we meer omvormer merken aan de lijst toe. Wil je daar niet op wachten, dan kan je ook een Youless aanschaffen.

15 november 2020