zonnepanelen2

Wat anderen over ons zeggen:

leaf

De ZON-module

Met de ZON-module registreer je de productie van je zonne-installatie in je account bij Energiemanager Online. Het beste werkt de ZON-module als je deze combineert met het uitlezen van je slimme meter. Heb je een zonne-installatie met een SolarEdge omvormer? Dan koppel je deze makkelijk aan je account en wordt ook de productie van de zonnepanelen automatisch opgenomen. Later zal deze mogelijkheid ook voor andere omvormers worden toegevoegd.

De ZON-module levert je 2 grote voordelen op, hieronder lichten we dat toe.
 

Productie van elektriciteit

Zonnepanelen leveren een goed rendement op. In zo'n 7 tot 8 jaar verdien je ze terug, terwijl de panelen wel 25 jaar groene elektriciteit produceren. Maar dan moeten ze het wel goed doen! Door verschillende oorzaken kunnen zonnepanelen minder gaan produceren of zelfs helemaal stoppen met groene elektriciteit produceren. En dat is jammer van de dure installatie op je dak.
De ZON-module rekent op basis van de kenmerken van de installatie en de instraling bij jou in de buurt uit wat de verwachte opbrengst (per uur) is. Dat wordt vergeleken met de werkelijke opbrengst en zo valt het al snel op als er iets aan de hand is en kan je snel maatregelen nemen om de installatie weer optimaal te laten werken.

Inzicht in eigen verbruik

Bij het gebruik van zonnepanelen koop je nog steeds elektriciteit in van het net, je gebruikt een deel van de zonnestroom en levert waarschijnlijk ook een deel weer terug. Door al deze verschillende stromen verlies je het inzicht in het elektriciteitsverbruik in huis. Maar de ZON-module geeft je dat inzicht wel! Wij combineren de inkoop, teruglevering en productie van elektriciteit tot een overzicht van "Elektriciteit Eigen Verbruik". En dat helpt jou weer om in huis te besparen het elektriciteitverbruik voor verlichting, apparaten, e.d.