zonnepanelen2

Wat anderen over ons zeggen:

leaf

Zoek in onze veel gestelde vragen

Wat zijn de voordelen van de ZON-module?

Met de ZON-module maken we het mogelijk om de productie van je zonne-installatie te registreren. Dat levert je een paar belangrijke inzichten op.
 

Productie van de zonne-installatie

Zonnepanelen leveren een prima rendement op. Je verdient de investering in zo'n 7 a 8 jaar terug. De panelen zelf blijven wel 25 jaar lang groene elektriciteit produceren. Maar dan moet de installatie wel produceren! Door verschillende oorzaken kan de installatie minder gaan produceren of zelfs geheel stoppen met het produceren van elektriciteit. De ZON-module berekent op basis van de kenmerken van je zonnesysteem en de instraling bij jou in de buurt wat er geproduceerd zou moeten worden. Dit vergelijken we met de werkelijke productie, afwijkingen vallen al snel op.

ZON-module vergrlijkt de werkelijke productie met de verwachting
 

Eigen verbruik inzichtelijk

Met de komst van zonnepanelen, koop je minder stroom uit het net en ga je op andere momenten terugleveren aan het net. Maar hoeveel stroom je in huis verbruikt, wordt een stuk minder duidelijk. Met de ZON-module van Energiemanager Online houd je dat inzicht wel! We combineren de inkoop en teruglevering van de slimme meter met de productie van de zonnepanelen tot "Elektriciteit Eigen Verbruik": De stroom die je in huis gebruikt voor verlichting, apparaten, e.d. Op die manier blijf je inzicht houden in je eigen verbruik en dat helpt je om dat verbruik terug te dringen.

Tabel van eigen verbruik en aandeel van de zonne installatie


 

 

<< Terug naar het FAQ overzicht